Eten en drinken bij de Romeinen

20-02-13-We zijn naar kasteel Wijchen geweest en hebben geleerd hoe de Romeinen aten. Van te voren kregen we een uitleg van dia’s met het hoofdstuk: Eten met de Romeinen. En we kregen ook te horen dat de wenteltrap al 450 jaar oud is en daarom moesten we vooral aan de buiten kant blijven lopen. We hebben vier opdrachten gedaan, daarvan was een opdracht dat je je eigen Romeinse bord ging versieren. En je ging ook bij stukken van Romeinse vondsten opdrachten maken, dat deed je in tweetallen. Dan waren er ook nog twee opdrachten op de bovenste verdieping: De eerste opdracht was dat je ging kijken in een soort museum wat je van vondsten en fossielen kon terugvinden in het opgavenboekje. Dan was de laatste opdracht dat de Romeinen bij het eten lagen op hun linker zij, en dat je een opgaven ging maken met daarbij het voedsel van de Romeinen en het voedsel van nu. Met de afsluiting kregen we een receptenboekje van Romeinse gerechten mee die je thuis kan maken bijvoorbeeld: ‘varkensuier gevuld met zee-egel en als toevoeging lekkere vissaus!’ dit was onze ervaring met kasteel Wijchen.
Nikki en Britt uit groep 8a